KAJAKSROUTES OP DE SEMOIS 

Een paar uur, een hele dag of vele dagen; met vrienden, familie of alleen; het Batifol kajakteam bied je verschillende routes aan. Kinderen en volwassenen, sportief of minder sportief kom en ontdek de vallei van de Semois met zijn ongerepte natuur.

Kom naar Chiny bij de Pont Saint-Nicolas bij de ingang van de camping "Le Canada" om een paar uur of een dag te kajakken en de Semoisvallei te ontdekken. 

Kies je kajakroute vanaf de Brug Sint-Nicolas in Chiny

Chiny - Lacuisine

Gemakkelijk en midden in de natuur, onderbroken door kleine stroomversnellingen en een dam, is dit gedeelte ideaal als je een beginner bent of als je jonge kinderen hebt. Met deze tocht van +/- 1u30 tot 2u00 kan je in alle rust en op eigen tempo genieten

Chiny - Bouillon

Gedurende 2, 3, 4 of meer dagen - alleen, met het gezin of met een groep, op ontdekkingstocht varen door ongerepte natuur is puur avontuur.  Beleef de rivier en de volle schoonheid van de natuur                                                                                                                                                         

Chiny - Chassepierre

Soms doorkruist je bossen, soms open landschap. De meanders van de Semois brengt je naar de rand van het mooie dorpje Chassepierre                                                                               

Chiny Meertje

Huur voor één uur of meer een één- of tweepersoonskajak of een waterfiets bij het kajakteam “Le Batifol” en verken het meer. Geniet op je eigen tempo                                                                                                                                

Nog vragen ?

Waar ligt het vertrekpunt ?

Het vertrekpunt bevindt zich in Chiny, Pont Saint-Nicolas n°1 B-6810 Chiny, net aan de ingang van Camping Le Canada.  Volg de wegbordjes naar Camping Le Canada.

Google map.

Hoe is de afvaart van de Semois per kajak? ?

Je vertrekt bij “Le Batifol” aan de brug Saint-Nicolas in Chiny.

Reddingsvesten en waterdichte tonnen zijn gratis beschikbaar op aanvraag. Bij aankomst op de steiger van Lacuisine of Chassepierre brengt een lid van het Batifol Kajak-team je met een van onze bussen (2 met 8 zitplaatsen en 1 met 24 zitplaatsen) terug naar het vertrekpunt in Chiny waar je voertuig geparkeerd staat.

Wat moet ik meenemen ?

Gesloten schoenen (oude sportschoenen, of schoenen die nat kunnen worden), zonnebrandcrème, een hoed of pet, een zonnebril en sleutelkoord, extra kleding, handdoeken, water en snacks voor jong en oud

Zijn huisdieren toegestaan ?

Dieren zijn welkom, in een kajak voor 2 personen is er voldoende ruimte voor hem /haar.

Is de Semois gevaarlijk ?

Rivieren worden, op basis van de technische moeilijkheidsgraad , in verschillende klassen onderverdeeld (van I tot VI). Op het gedeelte Chiny-Lacuisine of Chiny-Chassepierre is de moeilijkheidsgraad niet hoger dan klasse I (gemakkelijk). De onderverdeling is vastgesteld voor een normaal debiet, het is dus belangrijk om vooraf het waterniveau en de watersnelheid te controleren.

Kunnen mijn kinderen met mij mee kajakken ?

Onze tweepersoonskajaks hebben een extra plaats beschikbaar; een kind tot 6 jaar mag gratis mee.

Reddingsvesten zijn gratis beschikbaar op aanvraag.

Kunnen we vandaag kajakken ?

In sommige gevallen (hevige regenval of langdurige droogte) is het niet mogelijk om op de Semois te kajakken.

  • Het waterniveau is te laag waardoor je niet mag kajakken. (Het gemiddelde waterpeil van de laatste 72 uur bedraagt minder dan 1,5 m³/s)
  • Het waterpeil is te hoog waardoor je niet mag kajakken (het gemiddelde waterpeil van de laatste 72 uur is hoger dan 31m³/s = gevaar)

De officiële website http://kayak.environnement.wallonie.be/public/home#/sections_121  geeft je meer informatie omtrent het waterniveau. (Kies in het linker menu SEMOIS en vervolgens La Semois, van Chiny tot de Linglé). Je ziet nu de route op de kaart.

  • Als het groen is, is de navigatie toegestaan.
  • Als het oranje is, kan de Semois op elke moment gesloten worden.
  • Als het rood is, is navigatie verboden.

Als je twijfelt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen

Wij verwelkomen u elke dag vanaf 9.30 uur in juli en augustus. Voor alle andere data kunt u contact met ons opnemen via +32/476-275 475

Voor de afvaart van Chiny tot Lacuisine:

  • van 1 oktober tot 15 juni van 10.00 tot 15.30 uur
  • van 16 juni tot 30 september van 9.30 tot 16.00 uur.

Om optimaal van uw kajaktocht op de Semois te kunnen genieten, raden wij u aan om voor 12.00 uur 's morgens te vertrekken. 


Wij wachten u op in Chiny bij de Pont Saint Nicolas aan de ingang van Camping le Canda, in juli en augustus elke dag tussen 9.30 en 18.00 uur. .


Wandeltochten vertrekken meestal voor 12.00 uur 's middags om voor 17.00 uur of 18.00 uur 's avonds bij de eerste etappe te zijn.

Als u twijfelt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. 

Hoe kan ik een reservering maken ?

U kunt direct uw kajaks via onze online reservering doen : HIER BOEKEN of via email op het volgdende adres : Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser..

Je kan contant betalen of per bankkaart.

 

Wat als ik niet ga kajakken?

In het seizoen is er bij het vertrekpunt van “kajak Le Batifol” ook een zwemgedeelte met waterglijbaan, een terras met snackbar, een petanque baan, een zandbak en een kleine speeltuin. Het is een ideaal vertrekpunt voor mooie wandelingen of fietstochten of ... hoe het wachten op de kajakkers erg fijn kan worden.

Het weerbericht vandaag

FaLang translation system by Faboba