Chiny-Kajak

Door de droogte is de Semois gesloten voor kajakken. Kajakken op het Chiny-meer, de waterglijbaan en zwemmen zijn nog steeds toegestaan. Aarzel dus niet om een ijsje of een frietje te komen eten, iets te drinken of u te verfrissen aan de Pont Saint Nicolas (net aan de ingang van de camping le Canada)

Om één van de mooiste kajaktochten van de Semois te ontdekken, wacht het kajakteam "Le Batifol" je op bij de Pont Saint Nicolas aan de ingang van Camping Le Canada in Chiny.

Verschillende routes nemen je mee om de verborgen meanders van de Semois te ontdekken; vanaf Chiny naar Lacuisine of naar Chassepierre. Alleen, met het gezin of in groep, met een kano of een kajak, ontdek de ongerepte natuur van de Semois gedurende een paar uur, een dag of gedurende een paar dagen. 

Kom naar Chiny “Pont Saint Nicolas” net aan de ingang van de Camping “Le Canada” om een paar uur of langer in een kajak door te brengen en de vallei van de Semois te ontdekken.

 • Chiny départ

 • Semois Descente

 • Chiny Lacuisine 1

 • Chiny-Chassepierre

Kajakroutes op de Semois

Om één van de mooiste afdalingen van België te ontdekken, aarzel niet langer! Kom bij ons langs.

Meerdaagse kanoktochten

Gedurende 2, 3, 4 of meer dagen - alleen, met het gezin of met een groep, op ontdekkingstocht varen door ongerepte natuur is puur avontuur.  

Uitrusting en materiaal

Geniet ZONDER EXTRA KOSTEN van een topkwaliteit uitrusting, het comfort en een complete service.

TARIEVEN

Het team van kajaks "Le Batifol" biedt je verschillende routes aan voor alle budgetten

Nog Vragen ?

Waar ligt het vertrekpunt ?

Het vertrekpunt bevindt zich in Chiny, Pont Saint-Nicolas n°1 B-6810 Chiny, net aan de ingang van Camping Le Canada.  Volg de wegbordjes naar Camping Le Canada.

Google map.

Hoe is de afvaart van de Semois per kajak? ?

Je vertrekt bij “Le Batifol” aan de brug Saint-Nicolas in Chiny.

Reddingsvesten en waterdichte tonnen zijn gratis beschikbaar op aanvraag. Bij aankomst op de steiger van Lacuisine of Chassepierre brengt een lid van het Batifol Kajak-team je met een van onze bussen (2 met 8 zitplaatsen en 1 met 24 zitplaatsen) terug naar het vertrekpunt in Chiny waar je voertuig geparkeerd staat.

Wat moet ik meenemen ?

Gesloten schoenen (oude sportschoenen, of schoenen die nat kunnen worden), zonnebrandcrème, een hoed of pet, een zonnebril en sleutelkoord, extra kleding, handdoeken, water en snacks voor jong en oud

Zijn huisdieren toegestaan ?

Dieren zijn welkom, in een kajak voor 2 personen is er voldoende ruimte voor hem /haar.

Is de Semois gevaarlijk ?

Rivieren worden, op basis van de technische moeilijkheidsgraad , in verschillende klassen onderverdeeld (van I tot VI). Op het gedeelte Chiny-Lacuisine of Chiny-Chassepierre is de moeilijkheidsgraad niet hoger dan klasse I (gemakkelijk). De onderverdeling is vastgesteld voor een normaal debiet, het is dus belangrijk om vooraf het waterniveau en de watersnelheid te controleren.

Kunnen mijn kinderen met mij mee kajakken ?

Onze tweepersoonskajaks hebben een extra plaats beschikbaar; een kind tot 6 jaar mag gratis mee.

Reddingsvesten zijn gratis beschikbaar op aanvraag.

Kunnen we vandaag kajakken ?

In sommige gevallen (hevige regenval of langdurige droogte) is het niet mogelijk om op de Semois te kajakken.

 • Het waterniveau is te laag waardoor je niet mag kajakken. (Het gemiddelde waterpeil van de laatste 72 uur bedraagt minder dan 1,5 m³/s)
 • Het waterpeil is te hoog waardoor je niet mag kajakken (het gemiddelde waterpeil van de laatste 72 uur is hoger dan 31m³/s = gevaar)

De officiële website http://kayak.environnement.wallonie.be/public/home#/sections_121  geeft je meer informatie omtrent het waterniveau. (Kies in het linker menu SEMOIS en vervolgens La Semois, van Chiny tot de Linglé). Je ziet nu de route op de kaart.

 • Als het groen is, is de navigatie toegestaan.
 • Als het oranje is, kan de Semois op elke moment gesloten worden.
 • Als het rood is, is navigatie verboden.

Als je twijfelt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen

Wij verwelkomen u elke dag vanaf 9.30 uur in juli en augustus. Voor alle andere data kunt u contact met ons opnemen via +32/476-275 475

Voor de afvaart van Chiny tot Lacuisine:

 • van 1 oktober tot 15 juni van 10.00 tot 15.30 uur
 • van 16 juni tot 30 september van 9.30 tot 16.00 uur.

Om optimaal van uw kajaktocht op de Semois te kunnen genieten, raden wij u aan om voor 12.00 uur 's morgens te vertrekken. 


Wij wachten u op in Chiny bij de Pont Saint Nicolas aan de ingang van Camping le Canda, in juli en augustus elke dag tussen 9.30 en 18.00 uur. .


Wandeltochten vertrekken meestal voor 12.00 uur 's middags om voor 17.00 uur of 18.00 uur 's avonds bij de eerste etappe te zijn.

 

Hoe kan ik een reservering maken ?

U kunt direct uw kajaks via onze online reservering doen : HIER BOEKEN of via email op het volgdende adres : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Je kan contant betalen of per bankkaart.

 

Wat als ik niet ga kajakken?

In het seizoen is er bij het vertrekpunt van “kajak Le Batifol” ook een zwemgedeelte met waterglijbaan, een terras met snackbar, een petanque baan, een zandbak en een kleine speeltuin. Het is een ideaal vertrekpunt voor mooie wandelingen of fietstochten of ... hoe het wachten op de kajakkers erg fijn kan worden.

Het weerbericht in Chiny

De afvaart van de Semois

Informatie en openingstijden

In sommige gevallen (hevige regenval of langdurige droogte) is het niet mogelijk om op de Semois te kajakken.

De officiële website http://kayak.environnement.wallonie.be/public/home#/sections_121  geeft je meer informatie omtrent het waterniveau.

Kies in het linker menu SEMOIS en vervolgens La Semois, van Chiny tot de Linglé. Je ziet nu de route op de kaart.

Voor de afvaart van Chiny tot Lacuisine

 • Van 1 oktober tot 15 juni : 10.00 tot 15.30 (laatste vertrek)
 • Van 16 juni tot 30 september: 9.30 tot 16.00 laatste vertrek

Voor de afvaart van Chiny tot Chassepierre

 • Het vertrek is steeds voor 12u00

Met familie of vrienden

Gemakkelijk en wild, de afvaart van de Semois per kajak is ideaal als je een beginner bent of als je door jonge kinderen begeleid wordt.

Geniet van een onvergetelijke dag en ontdek de verborgen meanders van de Semois! We zien elkaar bij de Sint Nicolaasbrug bij de kajak “Le Batifol”

 • Met vrienden

  Je wilt een leuke en ontspannende activiteit organiseren met de leiders en genieten van een van de mooiste afvaarten van de Semois in een kajak. Je wenst van onze waterglijbaan te genieten. Kom je nat maken bij de brug Saint-Nicolas in Chiny en geniet van de voordelen die je geboden worden.

 • kajak en onderwijsactiviteit

  Je plant een uitstapje voor je studenten of de leden van je organisatie? Je wenst hun teamgeest te versterken, de zelfontplooiing en communicatie in de groep te stimuleren of je wilt gewoon een halve of hele dag ontspannen door brengen

 • Kajaksavontuur

  Je wenst de teamgeest van je medewerkers of de banden tussen collega’s te versterken? Je wilt de communicatie in de groep bevorderen of gewoon een halve dag of een dag ontspannen? Het kajakteam “Le Batifol” bied je verschillende arrangementen aan die ook een ontbijt ter plaatse, BBQ tijdens de lunch of 's avonds, broodjes, drankjes, enz. kunnen omvatten.

 • Met vrienden

  Je bent op zoek naar een originele activiteit om het vrijgezellen leven van uw beste vriend(in) te begraven en je wilt een leuke tijd samen hebben. Kajak « Le Batifol » heet je welkom voor een onvergetelijke dag!

FaLang translation system by Faboba