Meerdaagse kano-/kajaktochten op de Semois

Startpunt voor meerdaagse kano-/kajaktochten op de Semois

Ontmoet ons bij de ingang van de camping "Le Canada" ; aan chalet "Le Batifol" bij de Pont St Nicolas n°1 in B-6810 Chiny. Bij de rivier is er gratis parkeergelegenheid. De vertrektijden zijn meestal rond 10.00 uur. Om de eerste etappe van Chassepierre te bereiken, moet je voor 12.00 uur vertrekken.

Etappes en overnachtingen tijdens uw kanotochten op de Semois

De etappes staan niet vast en zijn niet verplicht ! je kan het rustiger aandoen dan voorzien en blijven logeren op een camping dicht in de buurt of, als het peddelen je goed bevalt, logeren op een verder weggelegen camping. Terwijl je geniet van de schoonheid en de rust van de natuur waar je doorheen trekt, zal je gemiddeld 20 km rivier per dag afleggen. Let op ! De Semois maakt zoveel kronkels dat 20 km rivier veel minder kilometers in vogelvlucht zijn!

In 3 dagen 

Bevoorrading en terugkeer

De etappe campings bieden een minimale bevoorrading en vaak ook maaltijden aan (cafetaria). Je vindt er sanitaire voorzieningen om een warme douche te nemen. Bevoorrading is eveneens mogelijk in de dorpjes langs de etappe.
De terugkeer naar het startpunt wordt gedaan met een van onze minibussen (7,8 of 24 zitplaatsen). Let op : de terugkeer is voor 18.00uur.

Onze prijzen voor kajak- of kanotochten op de Semois

Het tarief is 35€/persoon/dag tot Bouillon (2 personen per boot). Deze prijs omvat de huur van de uitrusting (boot, vaten, peddels, reddingsvest) en de terugkeer , de laatste dag van uw tocht. Minimum 2dagen/2personen

U wenst reserveren ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

UITRUSTING TOT UW BESCHIKKING VOOR KANO- OF KAJAKTOCHTEN OP DE semois.

Voor de trektochten geven we normaal Canadese kano's die goed aangepast zijn aan de rivier, maar het is ook mogelijk éénpersoons of tweepersoons kajakken te gebruiken. Veiligheidsvesten worden ook gratis verstrekt alsmede tonnen. Ze zijn verplicht voor kinderen en voor niet-zwemmers. De Semois is niet gevaarlijk, maar sommige plekken zijn aardig diep.

Meer informatie over het materiaal

Vertrektijdtijden

Vertrektijdtijden op de Semois variëren

 • Vanaf 1 oktober tot 14 juni: Vertrek op elk moment tussen 10.00 uur en 12.00uur.
 • Vanaf 14 juni tot 30 september : Vertrek op elk moment tussen 9.30 en 12.00 uur.

Opgelet, afhankelijk van het debiet van de Semois, kan de scheepvaart verboden zijn.

Surf naar http://kayak.environnement.wallonie.be/public/home om de waterstand te kennen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu links "Semois" en vervolgens "La Semois, de Chiny au Pont de Linglé".

Respect van anderen en de natuur

Neem al je afval mee, inclusief organisch afval, er zijn vuilnisbakken bij aankomst en vertrek.

Onze andere kajaktochten

groep van 10 personen

 • Met vrienden

  Je wilt een leuke en ontspannende activiteit organiseren met de leiders en genieten van een van de mooiste afvaarten van de Semois in een kajak. Je wenst van onze waterglijbaan te genieten. Kom je nat maken bij de brug Saint-Nicolas in Chiny en geniet van de voordelen die je geboden worden.

 • kajak en onderwijsactiviteit

  Je plant een uitstapje voor je studenten of de leden van je organisatie? Je wenst hun teamgeest te versterken, de zelfontplooiing en communicatie in de groep te stimuleren of je wilt gewoon een halve of hele dag ontspannen door brengen

 • Kajaksavontuur

  Je wenst de teamgeest van je medewerkers of de banden tussen collega’s te versterken? Je wilt de communicatie in de groep bevorderen of gewoon een halve dag of een dag ontspannen? Het kajakteam “Le Batifol” bied je verschillende arrangementen aan die ook een ontbijt ter plaatse, BBQ tijdens de lunch of 's avonds, broodjes, drankjes, enz. kunnen omvatten.

 • Je bent op zoek naar een originele activiteit om het vrijgezellen leven van uw beste vriend(in) te begraven en je wilt een leuke tijd samen hebben. Kajak « Le Batifol » heet je welkom voor een onvergetelijke dag!

Nog Vragen ?

Neem contact met ons op +32/476 275 475 of per email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FaLang translation system by Faboba